Gratis Bazaar ziet aantal bezoekers verdubbelen

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

BEVERWIJK – De eerste klap is voor de Bazaar een daalder waard. In het eerste weekend waarbij de ‘Zwarte Markt’ vrij toegankelijk bezocht kon worden, werd het aantal bezoekers op zaterdag verdubbeld. Op zondag is de balans nog niet opgemaakt, maar het is volgens een medewerker bij de ingang wederom ‘gigantisch druk’.

Op een ‘normale’ zaterdag houdt de telling op bij zo’n zeven á acht duizend bezoekers. „Gisteren (zaterdag) bleek dit aantal meer dan 15.000 en veel mensen weten nog niet eens dat het gratis is” aldus de ‘portier’ op de Parallelweg in gesprek met Beverwijk Nieuws. De Bazaar overweegt het parkeertarief later dit jaar wel te gaan wijzigen. „Waarschijnlijk zal een uurtarief worden berekend met een maximum van € 5,00 per dag.”

IMG_0097

Strategie Bazaar
“Iedereen is welkom in de multiculturele smeltkroes van De Bazaar” aldus directeur George Zapantoulis “We maken van De Bazaar één groot gratis winkelgebied, zonder belemmeringen tussen de delen met gratis en betaalde toegang. Iedereen kan genieten van het veelzijdige aanbod uit allerlei delen van de wereld nu de scheiding tussen Oosterse markt en de rest van De Bazaar is opgeheven”.

“Daarnaast denken wij dat het voor de bezoeker aantrekkelijker wordt om inkopen te doen en daarmee wordt De Bazaar ook interessanter voor onze winkeliers”, aldus Zapantoulis. Al met al genoeg mazzel en vermaak voor de bezoekers en de Bazaar dit weekend.

Lees vandaag ook: Heler betrapt in centrum Beverwijk
Of bezoek eens onze 
Live Weerradar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen