KNRM Wijk aan Zee 26 keer in actie

WIJK AAN ZEE – Een vermiste surfer, de brand bij Aloha en een vastgelopen jacht bij de Noordpier. Een greep uit de 26 tellende hulpacties van de KNRM in Wijk aan Zee van het afgelopen jaar. Landelijk werden door de vrijwilligers maar liefst 3420 mensen gered of geholpen.

In de eerste jaren van haar bestaan na 1824 voeren de reddingboten van de KNRM slechts een paar keer per jaar uit en lag de nadruk op het redden van zeelieden. Tegenwoordig tonen de cijfers aan dat de 190-jarige organisatie haar werkveld heeft verbreed met radio medische adviezen, medische evacuaties, strandbewaking, kusthulpverlening en maritieme dienstverlening. Hiermee komt de KNRM gemiddeld zes keer per dag in actie om mensen te helpen die zich soms in levensbedreigende situaties bevinden.

De vrijwillige redders waren in 2014 in staat hun diensten aan te bieden dank zij het flink groeiend aantal donateurs. In 2014 werden 14.000 nieuwe donateurs ingeschreven, waarmee het totaal nu staat op 90.000 begunstigers. De KNRM is een zelfstandig opererende hulpverleningsorganisatie, ontvangt geen exploitatiesubsidies van de overheid en is afhankelijk van donaties.

Hulpacties van vrijwilligers van KNRM in Wijk aan Zee volgen? Klik hier en wordt lid van de Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen