‘Mooi aandenken aan een leven lang zwemplezier’

Foto: Sportfondsenbad Beverwijk

BEVERWIJK – Voor de bezoekers van het Sportfondsenbad Beverwijk was het een vertrouwd beeld. Ruim 24 jaar hingen in de hal van de entree grote foto’s van diverse zwemactiviteiten. Na de renovatie van het zwembad, afgelopen jaar, is ervoor gekozen om deze niet meer terug te hangen. Om de foto’s niet verloren te laten gaan, zijn de foto’s verloot onder geïnteresseerden. De oude foto´s hebben hiermee een mooie nieuwe bestemming gekregen.

Achter iedere foto zit wel een verhaal, bleek bij het overhandigen van de foto´s. Eén van de portretten werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen door de dochter en kleindochter van een bezoekster die afgebeeld staat op een foto. De dame in kwestie, nu 91 jaar, bleek vanaf 1965 een trouwe bezoekster te zijn geweest van het zwembad. “Dit maakt het extra bijzonder dat ze nu dit aandenken heeft”, aldus haar kleindochter Silvia Groen. Ook Ellen Arenthorst kwam de foto samen met haar dochter ophalen. “Ik was destijds zwanger en dus staat mijn dochter eigenlijk ook op de foto”, vertelt Ellen. Eén van de gelukkigen, mevrouw de Vries, zwemt als sinds 1967 en brengt nog wekelijks een bezoek aan het zwembad. Tot voor kort, bekeek ze iedere week haar eigen foto, die in de hal hing en nu krijgt hij thuis een mooie plek, “een mooi aandenken aan een leven lang zwemplezier”. Ook Melanie Vosse, die op haar vierde jaar gefotografeerd werd in het instructiebad, kreeg haar foto in handen. Inmiddels is ze zelf moeder van een zoontje en heeft ze in het Sportfondsenbad aan zwangerschapszwemmen gedaan.

Kortom, een mooi stukje geschiedenis, dat weergeeft dat het zwembad in ieders leven een speciale rol vervult, van oud tot jong. Dit jaar bestaat ook het Sportfondsenbad alweer 50 jaar en worden er diverse jubileumactiviteiten georganiseerd. Eén initiatief hiervan is ook het verzamelen van oude zwemdiplomafoto’s in samenwerking met ISOO.nu. Iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur is het mogelijk om foto’s te laten inscannen op het Stationsplein in Beverwijk. Op deze manier wordt er een uniek fotoarchief aangelegd en kunnen mensen hun eigen foto ook digitaal bewaren. Voor meer informatie over het jubileum, kijk ook op www.sfb50.nl

Door Diana van der Linde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen