Opmerkelijk: gemaskerde jongemannen ‘spelen’ met vuur

Foto: Google Maps

Beverwijk – Een filmpje op social media heeft zaterdagmiddag in Beverwijk voor de nodige opschudding gezorgd. Een tweetal gemaskerde jongens lijkt namelijk op het Cruyff Court nabij de Elink Sterkstraat een soort van ’tikkertje’ te spelen met vuur.

Op het videootje, dat vermoedelijk is opgenomen met een mobiele telefoon, is te zien dat één van de jongens met een aansteker en iets van een deodorantbusje vuur maakt. Hij loopt op een meisje af die naast het voetbalveldje nietsvermoedend op een bankje zit. De jongen flambeert vervolgens tot schrik van het meisje de grond onder haar zitvlak. Even later rent hij onder luid gelach, maar ook ontsteltenis van aanwezige jeugd, het veldje op en legt hij het vuur letterlijk aan de schenen van een andere jongedame.

De (inmiddels verwijderde) video werd ook gedeeld in de populaire Facebookgroep ”Je bent een Beverwijker als..’’. De reacties zijn niet mals. Zo wordt er zelfs gediscussieerd over de motivatie van de jongemannen. Een lid van de groep schrijft: „Geintje? Als het grappig was, hadden ze het vast zonder maskers gedaan.” Een ander schrijft: „Ik zeg zoek de ouders van de bedreigde meisjes op en laat ze het filmpje zien. Dan vervolgens met zijn allen naar het politiebureau om aangifte te doen.”

Een van de deelnemers in de Facebookgroep heeft laten weten dat er inmiddels aangifte is gedaan op het politiebureau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen