‘Ieder kind verdient een onbezorgde dag’

Foto: Anita Roosen

Beverwijk – ‘Een dag geen warm eten vergeet je, maar je verjaardag niet kunnen vieren vergeet je nooit meer’, zo luidt het motto van ”Iedereenkadootjes.nl”. In 2013 startte Anita – vanuit haar woning in de wijk Broekpolder – het regionale initiatief om armoedegezinnen te steunen.

In Nederland leven ongeveer één op de negen kinderen onder de armoedegrens. Veel ouders en kinderen schamen zich daarvoor en komen daar dan ook niet voor uit. Een traktatie op school wordt veelal vermeden door een ziektemelding. Vanuit haar woning in de Broekpolder wil Anita Roosen daar iets aan doen. Een gratis cadeautje voor de jarige en een traktatie voor in de klas. Zo kunnen ouders hun kind in ieder geval één onbezorgde dag bezorgen.

Het nobele streven van de stichting verdient volgens Marenske Hilgeman meer bekendheid. “Ik kwam dit initiatief bij toeval tegen”, zo vertelt de inwoonster van Beverwijk aan de redactie. „Anita zamelt cadeaus, traktaties en feestversiering in, zodat kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren. Iedereenkadootjes.nl is een zeer kleine organisatie en kan alle hulp gebruiken.”

Wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen voor een verjaardagspakket? Of wil je Anita Roosen bij haar initiatief helpen? Surf dan voor meer informatie naar de website of de Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen