Vrijwilligers gezocht voor uilenballenpluisavond

Foto: redactie

Woensdag 16 september wordt een interessante avond. In het kantoor van Landschap Noord-Holland kunnen volwassenen én kinderen uilenballen pluizen. Ze dragen bij aan het onderzoek dat Landschap Noord-Holland heeft opgezet naar de zeldzame noordse woelmuis.

Met pincet, tandenborstel en zoekkaart gaan vrijwilligers aan de slag om muizenbotjes en schedeltjes uit uilenballen te sorteren. Op deze manier proberen onderzoekers meer zicht te krijgen op het voorkomen en de verspreiding van de bijzondere noordse woelmuis in Noord-Holland. Nooit eerder is door middel van jarenlange braakbalonderzoek bekeken of verandering in de populatiegrootte kan worden ontdekt.

Elke wintermaand organiseert het Landschap in het kantoor in Heiloo zo’n uilenballenpluisavond. Het programma begint met soep met stokbrood en eindigt waarschijnlijk met een vleermuisexcursie en/of bosuilenexcursie in het Heilooërbos.

De avond is woensdag 16 september van 18:00 tot 21:00 uur aan de Rechte Hondsbosschelaan 24a, 1851 HM Heiloo. Meer informatie en aanmelden www.gaatumee.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen