Wijcker Kookclub bereidt Kerstdiner in Stadhuis

Foto: Pixabay

Op zaterdag 12 december 2015 koken hobbykoks van Cuisine Culinaire De Wijcker Kookclub uit Beverwijk een kerstdiner voor 105 mantelzorgers en hun partners in het Stadhuis van Beverwijk.

De genodigden zijn door de ouderenadviseurs van Socius, Maatschappelijke Dienstverleners geselecteerd. Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk is bij het diner aanwezig.

Wijcker Kookclub
De Wijcker Kookclub, die voor het elfde achtereenvolgende jaar een kerstdiner kookt, wil ook dit jaar niet alleen alleenstaande ouderen uit Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen uitnodigen voor het kerstdiner maar ook hun begeleiders en mantelzorgers in het zonnetje zetten.

Wethouder bindt schort voor
De gemeente Beverwijk stelt voor het diner graag haar Stadhuis ter beschikking. Vandaag, 11 december, starten de eerste voorbereidingen voor het diner. Wethouder Erol bindt dan ook zijn kookschort voor een steekt de handen uit de mouwen om de genodigden een mooie avond te bezorgen.

Saamhorigheid
Elk jaar weer ontstaat er tijdens het diner een sfeer van saamhorigheid en staan er mensen op die verrassend uit de hoek komen. Enkele gasten dragen gedichten voor en daarnaast worden er, samen met de koks, volop kerstliederen gezongen. Vorig jaar sprak één van de ouderen geëmotioneerd een woord van dank namens alle gasten. “Geweldig dat je van je hobby zo’n inspirerende avond kan maken, dat werkt altijd goed. Ik ben oud en mijn lijf doet zeer en soms zijn de dagen zo lang, maar een avond als deze geeft mij weer energie en dan ervaar ik dat het leven mooi is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen