Genieten van de herfst in de Eilandspolder op zondag 27 november

Foto: Ger Tik

Op zondag 27 november vaart de excursieboot van Landschap Noord-Holland van 11.00-13.00 uur door de Eilandspolder.

Ban dat ’t koud is: wellicht zo’n graadje of 5 maar verder belooft ’t een mooie dag te worden. Een ideale dag om op zoek te gaan naar de tienduizenden ‘wintergasten’ die in de polder te vinden zijn: Grote groepen ganzen, kieviten en goudplevieren. Watersnippen die vlak naast de boot opduiken en zigzaggend aan de horizon verdwijnen. Het geluid boven je van de buizerd… En misschien wel n`g meer bijzonder: de smienten en de slechtvalk.

De smient is een klein eendje en komt vanuit het hoge noorden hier naar toe. Daar hebben ze nu niks meer te eten en komen daarom massaal naar Nederland. Dan zit de slechtvalk daar dus ook zonder eten want de smient vormt een belangrijk deel van zijn dieet. De eendjes houden de lucht goed in de gaten. Zo’n slechtvalk kan met een snelheid van 300 kilometer per uur op zijn prooi af duiken. Aan het gedrag van de smienten kan je goed zien of er eentje in de buurt is.

Onderweg wordt er van alles over verteld. En natuurlijk over nog meer wetenswaardigheden van de mooie Eilandspolder, zelfs in de herfst en winter.

Kosten voor de bootexcursie: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren kan op www.gaatumee.nl

Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen