Vrijwilligers gezocht voor project ‘Taal in de Wijk’

Foto: SWB

Op dit moment zijn er elke week vrijwilligers aanwezig in buurtcentra, basisscholen en op andere locaties in Beverwijk om anderstaligen te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taal.

Veel anderstaligen hebben veel moeite met de Nederlandse taal, dat, terwijl juist de taal ongeveer het eerst vereiste is om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Veel van hen willen dan ook graag oefenen met het spreken, begrijpen en lezen van onze taal.

Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt deze mensen door vrijwilligers in te zetten die gesprekken voeren en uitleg geven over de taal maar ook over onze gewoonten. Daarvoor zijn er echter meer vrijwilligers nodig. Daarom vraagt SWB mensen die de Nederlandse taal goed beheersen, enthousiast zijn over dit initiatief, affiniteit hebben met de doelgroep en gemiddeld twee uur per week beschikbaar zijn om te komen praten over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden bij Taal in de Wijk.

Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Evelien Scholsberg via e-mailadres [email protected] of via  telefoonnummer 0251-300321.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen