Stichting de Groeierij zoekt vrijwilligers met groene vingers

Foto: De Groeierij

Heleen Oudendijk van zorgkwekerij de Groeierij aan de Noorderweg in Beverwijk is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het nieuwe tuinseizoen.

De groentetuin van ca. 800m2 en de kruidentuin van 100m2 vragen heel wat arbeid, dus enthousiaste hulp van tuinierliefhebbers is meer dan welkom.

Dagbesteding in agrarische omgeving
Kwekerij de Groeierij biedt een bijzondere vorm van dagbesteding op de Oude Boerderij van de fam. Vd Heuvel (de Landwinkel). “Wij maken het mogelijk dat mensen met een zorgvraag hun dag zinvol beleven in de gezonde agrarische omgeving van onze zorgboerderij”, zo vertelt Heleen Oudendijk, oprichtster van de in 2011 opgestarte zorgkwekerij.Afstand tot de arbeidsmarkt
“Deelnemers van de Groeierij hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Denk daarbij aan mensen met een verstandelijke of een psychiatrische beperking. Wij passen de activiteiten aan aan de mogelijkheden van de cliënt. Ook voor mensen met (beginnende) dementie is het werken op de Groeierij zinvol. Actief bezig zijn vertraagd het ziekteproces”, aldus Heleen.

Aanmelden vrijwilligers
Voor nu hoopt Heleen dat zich weer nieuwe vrijwilligers aanmelden om gedurende het komende tuinseizoen het team van begeleiders en cliënten van de Groeierij een helpende hand te bieden. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Heleen Oudendijk, tel 06-53202969.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen