Chris de Blok wint zeepkistenrace in Wijk aan Zee

Foto: Youtube / SPOT!

Gedurende de jaarlijkse Zeepkistenrace in Wijk aan Zee is de nieuwe wisseltrofee vrijdagavond in handen gekomen van Chris de Blok, die met een voorsprong van slechts 0,1 seconden over twee manches de nummer 2, het team van MTC-WaZ (Motor Toer Club Wijk aan Zee), achter zich liet.

Duitse hegemonie doorbroken
Met de overwinning van Chris de Blok is eindelijke de hegemonie van de Duitse Hans Georg Wiemken doorbroken. Drie jaar moesten alle zeepkistenracers in Wijk aan Zee toezien hoe onze Oosterbuur de wisseltrofee voor zich opeiste, en deze vorig jaar dan ook definitief mocht houden. Het gevolg was dat de organisatie diep in de buidel moest tasten om een nieuwe wisseltrofee aan te schaffen.

Minimale verschillen
Dit jaar was Hans Georg Wiemken de grote afwezige en werd de race een bijzonder spannend Nederlands onderonsje, waarbij er sprake was van minimale tijdsverschillen. Chris de Blok pakte de eindoverwinning met een tijd van 48,985 seconden (de twee manches bij elkaar opgeteld). De tweede plaats was voor het team van Motor Toer Club Wijk aan Zee, dat in de eerste manche nog dezelfde tijd klokte als Chris de Block, maar in de tweede manche 0,1 seconden moest toegeven op de uiteindelijke winnaar. De derde plaats ging naar Piet van Dijk op 0,9 seconden van Chris de Blok en 0,8 seconden van het team van MTC/WaZ.

Schoonheidsprijs en pechprijs
Behalve prijzen voor snelheid werden ook nog de ‘schoonheidsprijs’ en de ‘pechprijs’ uitgedeeld. De schoonheidsprijs ging naar Wout de Nijs terwijl de pechprijs ten deel veel aan Stijn van het team van het Kennemer College, dat zich tot ‘rode lantaarndrager’ van de avond.

Hieronder een filmimpressie, geplaatst op Youtube door SPOT! Travel, Events and more.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen