Turkse Rivièra: mooie hotels en prachtige stranden!

Foto: Pixabay

In haar nieuwe reiscolumn loodst Anke Hupkes haar lezers mee naar Turkije, een land waar het toerisme, als gevolg van alle politieke strubbelingen, moeilijke tijden doormaakt. Tijd voor Anke om er zelf een kijkje te nemen en te constateren dat het aan de Turkse Rivièra nog altijd goed toeven is.

(door: Anke Hupkes)

Nu de Turkse Rivièra  achterblijft in de reserveringen, organiseren de grote reisorganisaties, zoals TUI,  studiereizen voor reisagenten zodat we zelf kunnen ervaren dat het aan de kust nog steeds goed toeven is.

Studiereis
Vorige week vrijdag vertrokken we met zo’n 30 TUI-agenten voor een weekend naar Antalya. Na ruim 3 uur kwamen we met TUIfly aan op de luchthaven van Antalya, waar een bus klaar stond om ons naar de eerste accommodatie te brengen.

Robinson Club Masmavi in Belek*****
In dit nieuwe hotel was ’s avonds een feest met dresscode : white. Dat is voor mij als knoeier 1e klas geen handige kleur, maar het ging goed.
Een studiereis is geen vakantie , dus begonnen we de volgende ochtend aan een uitgebreide  Rondleiding door dit prachtige *****hotel. Robinson is een formule, waarbij je een enorm aanbod hebt aan sportactiviteiten zoals golf, paardrijden, surfen en zeilen, alles onder leiding van gekwalificeerde trainers en het beste materiaal.

(foto: TUI)

Magic Life Waterworld Imperial*****
Het volgende hotel valt onder de Magic Life formule. Deze heeft ook de all-inclusive formule en veel sportmogelijkheden, maar is toch meer voor families bedoeld: van ijsje tot een lesje aerobics.  Magic Life Waterworld Imperial*****: een hotel met een heel prettige sfeer. Doordat het hotel wat ouder is ligt het in een prachtig volgroeide groene tuin.

(foto: TUI)

Side
Dan verlaten we Belek en gaan we naar Side. Deze plaats is onder andere bekend om zijn langzaam aflopende zeebodem. Voorafgaand aan de rondleiding lunchen we in een hotel wat ik klanten altijd graag aanbeveel. Fijn om ook zelf te ervaren hoe prettig het hotel is. Ik heb ’t over Barut Hemera*****. Het leuke is dat je vanuit het Barut Hemera hotel, via een pad langs de zee, naar de plaats Side kunt lopen. Ongeveer 3 km.

(foto: TUI)

Negen hotels, gezellige vakantiesfeer
In totaal bezochten we 9 hotels, allemaal met een gezellige vakantiesfeer, zonnende en lezende mensen aan het strand of bij het zwembad, en bezig met allerlei activiteiten die door de accommodaties werden aangeboden.  Het verhaal dat het aan de Turkse Rivièra erg stil zou zijn blijkt dus niet te kloppen. Sommige hotels zaten zelfs helemaal vol.

Pasa Alp
Gelukkig was er onder begeleiding van onze Turkse gids ook nog de gelegenheid om de steden Side  (met de tempel van Apollo) en Antalya op eigen gelegenheid te bekijken, wat leidt tot mijn laatste tip: Eén van de stadshotels in Antalya is Pasa Alp, met een klein zwembad op de patio en een heel goede keuken!

(foto: Pixabay)

Conclusie
De conclusie is duidelijk: Je kunt een heerlijke vakantie hebben aan de Turkse Rivièra. Ik ga zelf zeker nog eens terug naar Side, maar dan lekker lui met een goed boek en geen 9 hotels in 2 dagen bij 42 graden en massa ’s trappen op en af om de kamers en de Spa’s te zien…

Reisadvies
Kijk HIER voor het actuele reisadvies voor Turkije van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen