Studenten Tata Steel Academy bezorgd over toekomst

Foto: Wim Meijer Fotografie

Studenten van de Tata Steel Academy maken zich zorgen over hun toekomst. De fusie tussen Tata Steel en Thyssenkrupp gaat ten kosten van duizenden banen. Studenten vragen zich af of er straks nog wel werk voor hun is.

(bron: NH Nieuws)

Lothar Veldhuis is tweedejaars student op de Tata Steel Academy. “Samen staan we sterk in het bedrijf, als je dan een paar poten onder de tafel wegtrapt dan wordt het allemaal instabiel”, beantwoordt de student de vraag hoe hij over de gevolgen van de fusie denkt.

Er is veel onduidelijkheid en dat baart Lothar en andere studenten zorgen. “Wij eisen duidelijkheid, vooral van de kant van de FNV”, laat een student, anoniem, weten.

Uitvoering veilig
Het Kennemer College in Heemskerk is al jaren hofleverancier van de bedrijfsschool. Docent metaaltechniek Gerard van Diepen zegt dat zijn studenten niet bang hoeven te zijn voor hun toekomstige baan.

Zijn studenten worden opgeleid voor lokale plekken in de uitvoeringstak van het bedrijf, zoals voor ploeg- en onderhoudsdiensten. “Het zullen de ‘plek-onafhankelijke banen’ zijn waarin gesneden wordt.”

De leiding van de Tata Steel Academy maakt zich evenmin zorgen over de gevolgen van een fusie. “Wat er ook gebeurt, opleiding heb je altijd nodig”, vertelt manager Fabienne Hendricks.

Baanzekerheid
Toch nemen deze geruststellende woorden de onzekerheid voor Lothar niet weg: “Omdat er zo weinig wordt losgelaten over de fusie, is het heel lastig om je voor te stellen hoe dat gaat werken met een ander bedrijf.”

Kijk HIER voor de reportage met interviews van mediapartner NH Nieuws

article
38237
Studenten Tata Steel Academy bezorgd over toekomst
Studenten van de Tata Steel Academy maken zich zorgen over hun toekomst. De fusie tussen
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20171205/studenten-tata-steel-academy-bezorgd-toekomst/
2017-12-05T19:53:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2017/12/06094956/5I5A6422-Wim-Meijer-Fotografie.jpg
fusie, Tata Steel
Algemeen