Wethouder Tim de Rudder stopt na gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wethouder Tim de Rudder heeft aangekondigd na de verkiezingen niet terug te keren als wethouder. De Rudder was sinds april 2014 wethouder in Beverwijk.

De portefeuille van Tim de Rudder bestaat uit Ruimtelijke ordening, Economie, Milieu, Verkeer en Vervoer. Onder zijn leiding is de vernieuwing van het centrum ingezet én voltooid.

Tim de Rudder neemt afscheid in een blog die vandaag werd gepubliceerd op de website van D66 Beverwijk. Hierin blikt hij terug op een mooie periode met veel vernieuwingen in de stad. Daarnaast dank hij de inwoners voor hun steun. Hij roept de inwoners op om vooral trots te zijn op hun stad en dit gevoel van trots breed uit te dragen.

Hieronder de complete tekst van Tim de Rudder’s afscheidsblog:

Lieve Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs,

Na 4 fantastische jaren ga ik stoppen als wethouder van Beverwijk.

De afgelopen 4 jaar mocht ik met hart en ziel werken aan een mooier en beter Beverwijk. Ik heb mooie mensen mogen ontmoeten, prachtige bedrijven bezocht en met veel van u mogen samenwerken.

Ik heb me hard gemaakt voor een beter bestuur van de stad, en het mooier maken van stad en dorp. En volgens mij is dat gelukt. We hebben samen de sluiting van de Velsertunnel overleefd, de samenwerking tussen gemeente en alle soorten partners zoals ondernemers en buurgemeenten is beter dan ooit tevoren, in 2016 waren we beste MKB-gemeente van Noord-Holland, de luchtkwaliteit in Wijk aan Zee is in elk jaar vooruit gegaan, en er is steeds meer aandacht voor een duurzame toekomst van onze stad Beverwijk en dorp Wijk aan Zee. Daarnaast heeft de gemeente met de ondernemers en de eigenaren van panden in het centrum van Beverwijk een geweldig project gedraaid, waardoor ons centrum er niet alleen weer mooi uitziet, maar waarbij vooral de samenwerking tussen alle partijen leidt tot een centrum waar Beverwijk voor lange tijd trots op mag zijn. Een mooi resultaat van 4 jaar werk.

Het mooie aan wethouder zijn is dat je mee mag praten over de lange termijn agenda van de gemeente en de regio. Bijvoorbeeld over de nieuwe zeesluis, over de windmolens op zee, over woningbouw in de hele Metropoolregio Amsterdam, en over de toekomst van detailhandel of het Rode Kruis Ziekenhuis.

Tegelijkertijd word ik door u met beide benen op de grond gehouden. Wateroverlast tijdens die ene bui in 2014, volle prullenbakken tijdens de verbouwing op de Breestraat, een burenruzie over zonnepanelen op het dak van de buurman. Allemaal zaken die u raken als Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs en waar je als wethouder direct mee te maken hebt.

Juist die combinatie van lange termijn ontwikkelingen en zaken bij u in de straat maakt het werk zo afwisselend en leuk.

In de tussentijd ben ik ook nog vader geworden. Ik vind dat ik meer tijd moet besteden aan mijn jonge gezin, en ik ben van mening dat een wethouder van Beverwijk geen half werk mag leveren. Dat samengenomen betekent dat ik niet de aandacht aan Beverwijk en Wijk aan Zee kan geven die het verdient, en daarom kom ik na de verkiezingen in maart 2018 niet terug als wethouder.

Ik wens u, de Beverwijker, de Wijk aan Zeeër, ondernemer of bewoner, alle goeds toe, en ben daarom wel gewoon op de lijst van D66 te vinden met de verkiezingen. Maar zonder ambitie om terug te keren in de gemeenteraad, of als wethouder.

Beverwijk en Wijk aan Zee, u heeft de teugels in handen voor een fantastische toekomst. Zee en strand, innovatie in werk, topkwaliteit zorg, een prachtig centrum, goede bereikbaarheid. Maak daar gebruik van en wees niet te bang om de trots over Beverwijk overal te verspreiden.

Dank u wel voor de mooie ontmoetingen, uw ideeën en uw lef om het altijd beter te willen. Het ga u goed.

Tim de Rudder

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen