Cecilia van Weel zegt Beverwijkse politiek vaarwel

Cecila van Weel (l) bij Jongerencentrum Place2Be tijdens NLdoet
Cecila van Weel (l) bij Jongerencentrum Place2Be tijdens NLdoet
Foto: Wim Meijer Fotografie

Cecilia van Weel, de afgelopen vier jaar wethouder in Beverwijk en bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor het CDA heeft besloten niet langer deel uit te maken van haar partij.

Haar besluit volgde op het advies van het afdelingsbestuur van het CDA Beverwijk-Wijk aan Zee om een andere kandidaat als wethouder nar voren te schuiven.

In onderstaande brief aan de mensen die op haar hebben gestemd bij de verkiezingen van vorige week legt ze uit waarom ze tot haar besluit is gekomen.

“Ik heb besloten geen deel meer uit te willen maken van het CDA Beverwijk-Wijk aan Zee. Het afdelingsbestuur van het CDA heeft de fractie dringend geadviseerd een andere kandidaat naar voren te schuiven voor het wethouderschap: ‘Het belang van collegedeelname door het CDA wordt het beste gediend door een andere kandidaat naar voren te schuiven’, aldus het bestuur van het CDA.

Voorafgaand aan de verkiezingen heeft het hele CDA Beverwijk met applaus ingestemd met mijn lijsttrekkerschap en mij vervolgens breed voorgesteld als wethouderskandidaat. Terwijl de ‘verkiezingsinkt’ nog nat is, heeft het CDA-bestuur mij als kandidaat laten vallen. Deze handelwijze ervaar ik als onbehoorlijk en in strijd met al de principes van het CDA. Daar kan en wil ik niet bij horen.

Ik heb mij altijd verre gehouden van achterkamertjespolitiek. Nu heb ik ervaren hoe respectloos het CDA omgaat met haar wethouderskandidaat. Achter mijn rug om is er over mijn kandidatuur gesproken. Daardoor ben ik beschadigd en is het vertrouwen weg. In deze omstandigheden is het voor mij niet doenlijk om als wethouder of raadslid te functioneren.

Met pijn in mijn hart verlaat ik de Beverwijkse politiek. Mijn vertrek voelt als kiezersbedrog aan ruim 700 inwoners die op mij hebben gestemd en hun vertrouwen gaven. Helaas kan ik hun vertrouwen de aankomende vier jaar niet waarmaken”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen