Tata Steel maakt eind aan grafietneerslag door vermindering productie

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na veel klachten van Wijk aan Zeeërs heeft Tata Steel besloten om de productie van ruw ijzer met 20 procent te verminderen.

(bron: NH Nieuws)

Woordvoerder Robert Moens laat weten aan mediapartner NH Nieuws dat met ‘deze forse’ ingreep de grafietregens tot het verleden behoren. Het gaat om een oplossing voor de korte termijn, zo meldt hij.

Meerdere Wijk aan Zeeërs lieten NH Nieuws weten dat ze de laatste maanden regelmatig een laag grafiet op hun woningen en auto’s aantroffen.

“We willen dat mensen verschoond blijven van grafietregens, daarom komen we met deze oplossing.” Volgens Moens zorgt een inkrimping van de productie met 20 procent ervoor dat ‘er geen pieken meer in de productie zitten’, en daardoor geen grafiet meer wordt uitgestoten. “Door stabieler te draaien, houden we de grafietuitstoot onder controle.”

Termijn
Sinds enige tijd werkt de staalgigant volgens een methode die moet voorkomen dat er grafiet wordt uitgestoten. “Maar die methode is nog niet waterdicht.”

Hoe lang de productie van ruw ijzer op een lager pitje blijft staan, kan Moens nog niet zeggen. Het bedrijf gaat in ieder geval op zoek naar een oplossing voor langere termijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen