Blaasconcert Toos in Grote Kerk Beverwijk

Foto: Toos

Straatorkest Toos brengt programma met filmmuziek, tango’s, klassieke werken, wereldmuziek, jazz en pop op zaterdagavond 2 maart in de Grote Kerk in Beverwijk.

Zaterdagavond 2 maart is er een gratis blazersconcert in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Beverwijk. Vanaf 20 uur brengen de muzikanten van straatorkest Toos een mooi programma van stukken die op straat te veel verwaaien. Filmmuziek, tango’s, enkele klassieke werken, wereldmuziek, naast het lichtere programma van jazz en pop.

Muziek zonder pizzabrommers
“Het leuke van op straat spelen – wat we meestal doen – is het verrassingseffect,” legt saxofonist Rob de Jeu uit. “Mensen die aan het winkelen zijn, of op een markt lopen, krijgen daardoor onverwachts mooie muziek te horen. Maar het nadeel is dat ook wij wel eens verrast worden. Speel je net een gevoelig stukje, knettert er een pizzabrommer langs. Of een paar Harleys met midlifecrisis, ‘s zomers. Of het waait ineens wat hard. Dat is dan wel jammer.” En daarom zoekt het straatorkest eens per jaar, in de winter, een rustige plek voor een concert. Waar mensen ook van de mooiere stukken ongestoord kunnen genieten. Deze keer is dat de Grote Kerk in Beverwijk.

Prachtige akoestiek
Straatorkest Toos heeft z’n wortels in de IJmond, maar de muzikanten komen uit heel het land. Het ensemble heeft de afgelopen jaren al meer dan 500 optredens verzorgd. Naast vele concerten die ze in Nederland gaven, toerden ze onder meer door Italië en Duitsland, tot zelfs in Istanbul. “Maar de Grote Kerk van Beverwijk blijft een fijne plek om terug te komen,” zegt De Jeu. “Alleen al vanwege de prachtige akoestiek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen