De Bazaar gaat Food Markt vernieuwen

Foto: Pixabay

Nadat eerder andere delen van de Beverwijkse Bazaar een stevige facelift kregen is het nu de beurt aan de Foodmarkt. En dat werd na 35 jaar de hoogste tijd!

Waarom wordt de Food Markt aangepakt?
Food is hot. De producten en ingrediënten op de Food Markt zijn  van uitstekende kwaliteit. Echter de uitstraling van de Food Markt is na 35 jaar niet meer van deze tijd en doet geen recht aan de geweldige producten die je er kunt vinden. Dat moet dus anders! Met het vernieuwen van de Food Markt, wordt het ook veel toegankelijker voor de mensen die De Bazaar en de Food Markt nog niet zo goed kennen.

Wat gaat er precies gebeuren?
Een gedeelte van Hal 32, om precies te zijn het gebied van de Grote Groentestraat tot en met het Kruidenplein, gaat verbouwd worden. De grootste verbouwing zal rond de Grote Groentestraat plaatsvinden. In september en oktober vindt de verbouwing plaats. De opening van de vernieuwde Food Markt zal rond november plaatsvinden.

Gedeelte van de Food Markt tijdelijke huisvesting op P2
Tijdens de verbouwing wordt een gedeelte van de Food Markt verplaatst naar P2, naast de Oosterse Markt.

Wat is de Food Markt
De Food Markt op De Bazaar is al 35 jaar onderdeel van de Oosterse Markt. Het is de grootste Food Markt van Nederland (ca. 2.750m2). Hier vind je de lekkerste producten en ingrediënten. Onderscheidend is allereerst de prijs. Bijvoorbeeld groente en fruit vind je hier vers en goedkoop. In het seizoen 3 dozen aardbeien voor €3,- is heel gewoon. Ten tweede vind je hier veel producten en ingrediënten uit het Midden Oosten. Van olijven tot (zeer voordelige) kruiden, van heerlijk lamsvlees tot baklava. En nog veel meer. En tot slot is de gastvrijheid van de verkopers zeer opvallend. Alles mag geproefd worden, sterker nog dat willen ze juist graag, want ze zijn trots op hun producten.

Over De Bazaar
De Bazaar in Beverwijk is al 37 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen en is de grootste overdekte markt in Europa. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van shoppen en eten in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Food Markt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.

Reacties

0