GroenLinks maakt zich zorgen over de ijsvogels in Park Westerhout

GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee vraagt zich af of er maatregelen getroffen zijn om de aanwezige nesten van de ijsvogels te beschermen tijdens de werkzaamheden die TenneT laat uitvoeren in Park Westerhout in Beverwijk.

De ijsvogel is een beschermde inheemse vogelsoort. De afgelopen jaren is het in Nederland heel goed gegaan met de ijsvogelpopulatie. Jarenlang was het aantal van deze kleurrijke vogel niet zo hoog. Dat heeft alles te maken met de zachte winters van de afgelopen jaren. Alleen, moet de huidige vorstperiode niet te lang duren, anders kan het aantal wel weer eens flink teruglopen. Anders dan dat hun naam doet vermoeden, kunnen ijsvogels namelijk slecht tegen ijs. Dat komt omdat ze vooral leven van vis, en zodra al het water is bevroren is er niets meer te vangen, en kunnen de ijsvogels verhongeren.

In park Westerhout komt erbij dat hun domein ernstig dreigt te worden verstoord door de werkzaamheden die door TenneT worden uitgevoerd.

Omroep Heemskerk nam ter plaatse polshoogte en sprak daar onder andere met Kees Vroonhof, raadslid GroenLinks Beverwijk-Wijk aan Zee.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van Omroep Heemskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen