Mooie start Telstar van 4e periode: Witte leeuwen winnen met 3-1 van Roda JC

Op jacht naar een ticket voor de play-offs heeft Telstar gisteravond de juiste toon gezet door de eerste wedstrijd van de 4e periode met 3-1 te winnen van Roda JC.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat het team van Andries Jonker de volle winst zouden pakken. Al na zeven minuten pakte de club uit Kerkrade de leiding door een doelpunt van notabene ex-Telstarspeler Fabian Serrarens. Op slag van rust werd de stand echter weer in evenwicht gebracht door Cas Dijkstra, die met het hoofd het net van Roda JC wist te vinden.

Tot de 70ste minuut bleef de wedstrijd in balans totdat Glynor Plet de Velsenaren overtuigend naar een 2-1 voorsprong kopte. De spits werkte een voorzet vanaf de rechterkant hard tegen de touwen. Na stand te houden tijdens een stevig slotoffensief van Roda was het in blessuretijd Ozan Kökcü de tekende voor de eindstand van 3-1.

Voor Telstar betekende dit de eerste overwinning sinds 16 januari toen met 1-4 werd gewonnen van TOP Oss. Ook betekent het een goede start van de 4e periode wat de laatste kans lijkt voor de Velsenaren om een ticket te verwerven voor de play-offs.

De volgende opponent op weg naar dat periodekampioenschap is FC Dordrecht dat gisteravond genadeloos onderuitging tegen GA Eagles (5-1)

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.