Jan Lammers over de Dutch Grand Prix: veel om trots op te zijn!

ZANDVOORT – Jan Lammers, wie kent ‘m niet. Vooral nu, nog ruim 2 weken voor de Dutch Grand Prix, maar ook al in de voorgaande jaren waarin de Formule 1, en Max Verstappen in het bijzonder, volop in de belangstelling staan zien we de sportieve ras-Zandvoorter regelmatig op het scherm voorbijkomen.

(bron: Zandvoort Inside)

Is Max Verstappen voor ons Nederlanders ongeveer ‘hét gezicht’ van de Formule 1, Jan Lammer komt toch op een goede 2e plaats. Niet alleen vanwege zijn eigen geschiedenis in de meest iconische categorie van de autosport, maar vooral door zijn prestaties in veel verschillende andere raceklassen, waaronder zijn Europees Kampioenschap Formule 3 in 1979 en niet te vergeten zijn allereerste race, toen nog als 16-jarig ventje zonder rijbewijs, met de Simca in de Groep 1 toerwagens, die hij meteen op zijn nam schreef. We praten dan over 50(!) jaar geleden.

Mijlpalen genoeg in die al 5 decennia  voortdurende carrière in de autosport van Jan(tje) Lammers. Maar misschien is zijn grootste ‘moment’ toch wel de terugkomst van de Grand Prix Formule 1 naar Zandvoort, waarvan hij nu Sportief Directeur is.

Ondanks zijn volle agenda in deze laatste weken voorafgaand aan het grootste race-feest van het jaar vond hij toch even de tijd voor een praatje met Roy van Buuringen van mediapartner Zandvoort Inside over, hoe kan het anders, de Dutch Grand Prix en alles er omheen.

De eerste vraag van Roy aan Jan: “Hoe trots ben je eigenlijk op Zandvoort”? Welnu, ‘TROTS’ blijkt een understatement:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen