Pasen 2023: eieren zoeken, bloemen kijken, meubelboulevard of… naar de AutoRAI

Dit weekend vindt in de Amsterdamse RAI de derde editie plaats van de International Amsterdam Motor Show (IAMS), zeg maar de ‘nieuwe AutoRAI’

Decennia lang was de ‘AutoRAI’ een van de meest gewaardeerde uitjes voor autominnende Nederlanders. En dat bleken er heel veel te zijn. Iedere 2 jaar trokken honderdduizenden mensen (in topjaar 1983 zelfs ruim 550.000 bezoekers) naar de RAI en vergaapten zich aan alle glimmende vierwielers, variërend van de eerste ‘Kevertjes’ en ‘Lelijke Eendjes’ tot de meest iconische en onbetaalbare wagens.

Hieronder het Polygoon Journaal uit 1980 met de geschiedenis van de AutoRAI tot dat moment:

Vanaf 2011 nam de belangstelling echter hard af. Dat had toen ook alles te maken met de economische crisis in die tijd. Hierdoor trokken veel autofabrikanten zich terug, waardoor de AutoRAI veel van zijn aantrekkingskracht moest inboeten. Het leidde ertoe dat de editie van 2013 werd afgelast. Nog één keer kwam de AutoRAI terug, dat was in 2015. Daarna werd ’t stil… tot 2018.  Na een jarenlange afwezigheid van een nationale autoshow, was daar in 2018 de IAMS (de International Amsterdam Motor Show), zeg maar een soort van ‘nieuwe AutoRAI’. Een spectaculaire autoshow op 60.000m2 waar heden, verleden en toekomst bij elkaar komen, met de focus op auto’s die de harten sneller doet kloppen.

Duurde de AutoRAI in het verleden ruim een week, de derde editie van de IAMS beperkt zich tot het Paasweekend. Vandaag, 2e Paasdag, is dus de laatste dag. Niet in de gelegenheid om langs te gaan? Gelukkig ging John van der Wal van 023TVonline ook even langs in de RAI en maakte bijgaande filmimpressie. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen