Vader start actie voor speeltoestellen op schoolplein voor kinderen met beperking

Leo van Est met zoon Henk
Leo van Est met zoon Henk
Foto: Aangeleverd

HEERHUGOWAARD – Dit jaar opende het nieuwe Onderwijs- en Expertisecentrum De Vaandel in Heerhugowaard haar deuren. Het expertisecentrum vormt voor 400 kinderen uit Noord-Holland een passende onderwijsplek, waar zij ook de benodigde ondersteuning en zorg krijgen.

In het expertisecentrum werken Stichting Heliomare en Stichting Aloysius nauw samen om de kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen, met uitzicht op een toekomst die recht doet aan hun mogelijkheden. Het onderwijs richt zich natuurlijk voornamelijk op de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Maar ook sporten is ongelofelijk belangrijk. Dat geldt voor zowel mensen zonder beperking, maar zeker ook voor mensen met een beperking. Het houdt je fit, het verbindt je met anderen en geeft kracht, zelfvertrouwen en plezier. Voor mensen met een beperking is sporten echter niet altijd vanzelfsprekend. Zeker voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking. Daarom wil men bij De Vaandel een sportveldje willen aanleggen dat speciaal geschikt is voor deze kinderen. Een sportveldje met twee goaltjes en er omheen een stevige rand zodat de bal in het veld blijft. Daarnaast worden er een aantal ballenvangers geplaatst en diverse speeltoestellen. Althans, dat is het ultieme doel. Maar zoals het er nu uitziet gaat dat er niet van komen.

Leo van Est is vader van 2 kinderen. Een van de twee zit op school in de Heliomare-vestiging in Heerhugowaard.  Tijdens een gesprek met een van de leerkrachten kreeg hij te horen dat er onvoldoende financiële middelen beschikbaar zouden zijn om de gewenste speeltoestellen op het schoolplein te realiseren, omdat een fondsenwerver zich had teruggetrokken. Het was een boodschap waar Leo erge moeite mee had. En dus besloot hij om zelf actie te ondernemen om toch de benodigde financiële middelen binnen te halen via vrienden, familie, kennissen, zakelijke relaties en dus ook via de media.

“Het expertisecentrum is een hele fikse investering, zeker door de fors gestegen bouwkosten als gevolg van de energiecrisis en inflatie. Dit betekent dat er onvoldoende middelen beschikbaar zijn om dit sportveldje en de speeltoestellen te realiseren. En dat is een groot gemis, want een fijne sport- en speelplek buiten biedt de kinderen zoveel plezier. Samen met andere kinderen spelen op een sportveldje biedt heel veel mogelijkheden tot activatie en sociale interactie. Onze grote wens is om bij De Vaandel alsnog het sportveld en speeltoestellen te realiseren, en wij hopen daarbij op hulp”, aldus Leo.

“Hopelijk kunnen jullie mij ( en de school ) hier allemaal mee helpen zodat mijn zoon Henk en zijn medeleerlingen in de pauzes ook lekker kunnen sporten en bewegen in een leuke en speciaal aangepaste omgeving!”

Doneeractie
Om financiële middelen binnen te krijgen is Leo via ‘gofundme’ een doneeractie gestart onder de titel “HELP! Speciale Kinderen Met Een Grote WENS!” Inmiddels is hier al € 22.490,- op binnengekomen. Maar er is nog een flinke weg te gaan want de totale kosten voor het sportveldje met speeltoestellen bedragen rond de € 90.000,-
Doneren kan via de link: HELP! Speciale Kinderen Met Een Grote WENS!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen