Telstar duwt in laatste seconde Jong Ajax over het randje; eerste 3-punter voor Witte Leeuwen

Matchwinner Quinten van den Heerik

VELSEN ZUID – Tot voor gisteren zat het Telstar niet mee in de nieuwe competitie. In de zeven voorgaande wedstrijden haalde de ploeg van Mike Snoei slechts één punt binnen. Een overwinning tegen Jong Ajax was dan ook meer dan welkom. En die kwam, vijf minuten in blessuretijd, van de voet van Quinten van den Heerik.

De ontlading op Sportpark Schoonenberg was groot, want de late treffer betekende de eerste drie punten, en daarmee afscheid van de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Die plek is nu voor Jong Ajax, waarmee de ‘beloftes’, net als het ‘grote’ Ajax, in een moeilijke fase lijkt te verkeren.

Overigens zag het er in de eerste fase van de wedstrijd niet naar uit dat de volle buit naar Telstar zou gaan. Al na 10 minuten was het Gabriel Misehouy die voor de 0-1 zorgde. Een stand die echter niet lang zou blijven staan, want meteen vanaf de aftrap van Telstar zorgde de van de Koninklijke HFC overgekomen Zakaria Eddahchouri voor de gelijkmaker.

Vervolgens ontwikkelde het treffen van de twee Noord-Hollandse ploegen zich tot een aantrekkelijk duel met veel kansen over en weer. Kansen die direct na de rust resulteerden in een tweede treffer voor Telstar via Danzell Gravenberch.

Tot de 87e minuut wist Telstar de voorsprong vast te houden, toen was het opnieuw Gabriel Misehouy die voor Jong Ajax het net wist te vinden, waarmee wederom het scenario voor de Velsenaren opdoemde van puntverlies in de laatste fase van de wedstrijd. Het liep echter anders. Vijf minuten in blessuretijd mocht Telstar nog een hoekschop nemen. Deze viel voor de voeten van Quinten van den Heerik die de ‘winnende’ kon binnentikken.

Door de winst van Telstar is Jong Ajax nu de ‘rode lantaarn drager’ van de KKD. Hoe dat volgende week zal zijn is afwachten. Telstar speelt dan uit tegen FC Emmen, dat op- dit moment op de 3e plaats staat. Jong Ajax ontvangt dan VVV, de nummer vier.

Klik hier voor het wedstrijdverslag  en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.