112

Enorme rookontwikkeling bij brand Haarlemse sloperij

Foto: Inter Visual Studio

HAARLEM e.o. – De brand in de sloperij aan de Hendrik Figeeweg in Haarlem die vanmorgen rond 11.30 uitbrak, woedt nog steeds en heeft een enorme rookontwikkeling tot gevolg.  De veiligheidsregio heeft heeft inmiddels een tweede NL Alert uitgestuurd, niet alleen voor omwonenden, maar ook voor het gebied rondom Velsen-Zuid, Driehuis en Velserbroek.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio / NH)

Volgens de woordvoerder wordt omwonenden van dit gebied aangeraden om ramen te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Ook worden zij gemaand om uit de rook te blijven.
De brand in de auto- en scheepssloperij is kort na de melding opgeschaald naar grote brand.  Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden, maar over de oorzaak is momenteel nog niets bekend. “We zetten eerst maximaal in om de brand te blussen”, vertelt hij.

De brand is volgens de woordvoerder ‘hardnekkig’. “Het is een behoorlijke berg schroot die in de fik staat. We zijn nog wel enkele uren bezig om de brand te blussen, er is daarom nog geen zicht op brand meester of afname van de rook.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen