Gemeente B’wijk snoeit in strijd tegen kanker

Foto:

Vergroot de hoop, verklein de kanker! Met deze slogan gaat een enthousiast team in heel Nederland het inzamelen van taxussnoeisel promoten.  De gemeente Beverwijk ondersteund deze actie en geeft het werkwoord ‘snoeien’ een nieuwe lading!

In de jonge twijgen van de taxus baccata zit baccatine. Dit is een belangrijke grondstof voor geneesmiddelen, waarmee kanker bestreden kan worden. Als je bedenkt dat er jaarlijks tienduizenden behandelingen tegen kanker nodig zijn, kun je het snoeiafval van een taxushaag niet verloren laten gaan! Om de inzameling van taxussnoeisel tot een succes te  maken, roepen de organisatoren iedereen op om mee te doen om een zo groot mogelijke hoop snoeisel in te zamelen.

De gemeente Beverwijk gaat aan de hand van wethouder Dorenbos voorop in de strijd. De wethouder zal de actie ondersteunen en 26 juni om 11.00 zelf een Taxus snoeien in park Scheybeeck. Iedereen kan met een kleine inspanning de hoop van velen vergroten. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is snoeiafval van de taxus inleveren bij het inzamelpunt in de gemeente. Het inzamelen gebeurt in de periode van 15 juni tot 31 augustus 2014.

Op een tweetal plekken in Beverwijk zullen inzamelingsbakken worden neergezet. Er komt een bak op de Dreef ter hoogte van de gymzaal en op de Beeckzanglaan. Als u niet in de buurt van deze inzamelingspunten woont, maar wel taxussnoeisel heeft en mee wilt doen aan de actie, dan kunt u dit mailen naar Vergroot de Hoop, [email protected]. Indien nodig kunnen er meer bakken geplaatst worden.

In Beverwijk is de actie opgezet door Vergroot de Hoop Beverwijk.
Meer informatie? www.vergrootdehoop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen