Verdachte situatie bij pinautomaat Europaplein

Foto: MIzzle Media

HEEMSKERK – Diverse hulpdiensten zijn donderdag laat op de avond uitgerukt naar het Europaplein in Heemskerk vanwege een verdachte situatie bij de geldautomaat van de Rabobank. Er werd rekening gehouden met een poging tot plofkraak op de pinautomaat.

Omstreeks kwart over elf kwam er uit de automaat een gasdetectie-melding binnen, waarop de politie en het beveiligingsbedrijf zijn gealarmeerd. Als er gassen in de automaat worden gespoten treedt dit alarm in werking en verspreidt het CO met een geurstof, bedoeld ter beveiliging tegen plofkraken. De politie rook bij aankomst de geurstof, waarop het hele Europaplein direct is afgezet en de brandweer is gewaarschuwd. De brandweer heeft diverse metingen verricht rond en in de pinautomaat, op het dak en in de snackbar ernaast.Er wordt rekening mee gehouden dat het gasdetectie-alarm het gevolg is geweest van voorbereidingshandelingen voor een daadwerkelijke plofkraak. De automaat wordt daarom uit voorzorg vannacht nog leeggehaald en de politie stelt een nader onderzoek in.

20150723_Rabobank-2

Een half jaar geleden was er sprake van een golf van plofkraken op geldautomaten in de IJmond. Toen betrof het steeds een automaat van de ING-bank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen