Gemeente plaatst preventief hekken om stadhuis

Foto: Mizzle Media

BEVERWIJK – Op vrijdagavond 14 augustus 2015 zijn enkele steenstrips van de gevel van het stadhuisgebouw aan de kant van de Omgevingsdienst IJmond van de muur losgekomen en naar beneden gevallen. Er bevonden zich op dat moment geen voetgangers op het voetpad. De politie heeft aan deze zijde van het gebouw het voetpad afgezet met lint. Vandaag heeft een inspectie van de gevels van het gehele gebouw plaatsgevonden en is besloten preventief hekken te plaatsen.

Op diverse plaatsen aan de gevel zitten horizontaal aangebrachte steenstrips. De gemeente Beverwijk en de Omgevingsdienst IJmond, beide eigenaar van een deel van het gebouw, hebben vandaag op grond van de inspectie besloten tot het nemen van preventieve veiligheidsmaatregelen op de plaatsen waar aan de gevel horizontaal aangebrachte steenstrips zitten. Hier zijn afzethekken geplaatst. De aannemer van het gebouw, Dura Vermeer, is aansprakelijk gesteld en zal de noodzakelijke verdere acties ondernemen. Komende week wordt geïnventariseerd welke maatregelen genomen moeten worden voor de reparatie en om het loslaten van de steenstrips te voorkomen.

20150814_Stadhuis-6

 

Het gebouw aan het Stationsplein in Beverwijk, waarin de gemeente Beverwijk, de Omgevingsdienst IJmond en IJmond Werkt zijn gevestigd, is eind 2011 opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen