112

Opnieuw overval in Beverwijk, ditmaal op snackbar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Cafetaria ’t Smitje in Beverwijk is gisteravond overvallen. De twee daders, die volgens getuigen gewapend waren, zijn met onbekende buit weggekomen. Het is al de vijfde overval in korte tijd in Beverwijk.

(Bron: RTV-NH )

Burgernet
De twee mannen overvielen rond 21.25 uur de snackbar aan de Belgiëlaan. Zij zijn daarna op de vlucht geslagen in de richting van de Frankrijklaan. De politie startte direct een grote zoekactie en zette daarbij Burgernet in. Daarin werd gevraagd uit te kijken naar twee mannen met een smal postuur, zwarte kleding met capuchons en grijze joggingbroeken. Ondanks de zoekactie werd het duo niet meer gevonden. Mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Vijfde overval in één maand
Het is al de vijfde overval in ruim een maand tijd in Beverwijk. In februari vielen er twee gewonden tijdens een brutale beroving in een woonhuis. De andere twee overvallen vonden plaats in een avondwinkel en een fotozaak. De laatste in de serie overvallen vond plaats bij Haarstudio Simone.

D66 stelde naar aanleiding van de overvalreeks via een brief vragen aan burgemeester Freek Ossel. “Er is onrust ontstaan in de samenleving en dat baart ons zorgen”, aldus raadslid Jacqueline Makbouli. Carli Bilars, fractievoorzitter van de lokale partij Gemeentebelangen, sprak van ’taferelen die je in grote steden meemaakt’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen