Wethouder trekt bomen plantend door Beverwijk

Foto: Gemeente Beverwijk

Nadat haar collega-wethouder Tim de Rudder afgelopen week met de graafmachine de eerste bomen uit de Breestraat verwijderde, is Jacqueline Dorenbos nu enthousiast op pad om diezelfde bomen een nieuw plekje te geven binnen het Beverwijkse.

Stan Kentonstraat
Afgelopen vrijdag was eerst de Stan Kentonstraat in de Broekpolder aan de beurt. De bewoners hadden daar eerder bij een gemeentelijk buurtonderzoek nadrukkelijk aangegeven meer groen in de wijk te willen. Het ontbrak de gemeente echter aan geld voor nieuwe bomen. Met de herinrichting van de Breestraat ontstond er een verrassende win-win situatie, met als gevolg dat de wethouder persoonlijk de eerste van in totaal 18 winterlindes kon planten onder het toeziend oog van enkele buurtbewoners en geassisteerd door Peter Joossen, bewoner van woonproject Stan Kentonlaan van de SIG.

Laan van Meerestein
Maandag 23 januari vervolgt Jaqueline Dorenbos haar ‘groene route’ door om 13.00 uur het startsein te geven voor het planten van nog eens 21 bomen uit de Breestraat in de Laan van Meerestein.  In het ontwerp voor de herinrichting van de Laan van Meerestein waren nieuwe bomen meegenomen, maar nu komen er volwassen bomen in plaats van de geplande jonge exemplaren.
Wethouder Dorenbos is erg blij met deze kans: “Door het planten van volwassen bomen krijgt deze laan in het voorjaar weer een echt groene uitstraling, die goed past bij de omgeving van Park Overbos.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen