112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie Heemskerk

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 22 tot en met 28 februari.

Hart van Heemskerk  (Stefan van Broekhuijsen)

  • Vrijdag 24 februari is er op de markt betaald met een vals briefje van 50. De politie vraagt winkeliers hierop alert te zijn. Als u vals geld heeft aangenomen of twijfelt of u vals geld heeft aangenomen, vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Bij heterdaad belt u 112.
  • Vrijdagavond trof de politie naar aanleiding van een melding op de Strauszstraat een hennepplantage aan in de woning. De woning is ontruimd en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zal de woonmaatschappij maatregelen nemen tegen de huurder. Hennepplantages in woningen leveren vaak brandgevaarlijke situaties op! Vermoed u ergens een hennepplantage? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
  • In de nacht van vrijdag op zaterdag is er mogelijk met een luchtbuks op het raam van een woning aan de Douwes Dekkerstraat geschoten, waardoor lichte schade is ontstaan.
  • In de nacht van zaterdag op zondag reed een automobiliste op de Maerelaan bijna tegen een politievoertuig aan (en vervolgens helemaal tegen de lamp). De 40 jarige Heemskerkse bleek drie maal teveel alcohol te hebben gedronken. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit v.d. Pijl))

  • Tijdens de training zijn uit de kleedkamer van VV Odin zijn afgelopen weekend diverse goederen gestolen. Telefoons en portemonnee’s werden weggenomen.
  • Zowel vrijdag 24 als dinsdag 28 januari, hebben er aanrijding plaatsgevonden op de kruising Beneluxlaan-Duitslandlaan. Beide keren werden de fietssters geraakt door afslaande personenauto’s en kwamen ten val. Beide fietssters kwamen met hun hoofd op de grond terecht en raakten buiten bewustzijn. Beide vrouwen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Van Acker tot Burcht (Eline Berlijn)

  • Tussen woensdag 22 februari 19:30 uur en donderdag 23 februari 20 11:00 uur is er gereedschap uit een bestelauto gestolen. Deze auto stond geparkeerd op de Vrijburglaan.
  • Op de Suykers Acker is er ingebroken in een woning. Dit heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 25 februari omstreeks 13:30 uur en zondag 26 februari omstreeks 00:45 uur. Er zijn diverse kasten doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Bij het zwembad de waterakkers bevonden zich wat jongelui die zich vervelend gedroegen. Zij zijn uit het zwembad verwijderd met een toegangsverbod. Eén van hen kreeg een proces verbaal voor het niet bij zich hebben van zijn ID kaart.

Reacties