Raadslid Co Backer: “Nieuwbouw in Wijk aan Zee illegaal”

Foto: NH Nieuws

Het nieuwbouwproject in Wijk aan Zee is illegaal neergezet. Dat stelt gemeenteraadslid Co Backer na bestudering van het dossier over de hoogbouw op de Relweg in het duingebied.

(bron: NH Nieuws)

“Het college lapt gewoon de wetgeving aan hun laars”, vertelt het raadslid, dat het pand vergelijkt met een kuuroord. “In 2014 heeft de Raad van State in een zaak al uitspraak gedaan over dit project. Daar stond in 10 appartementen, 10 meter hoog. En dat hebben we in juli 2014 nog unaniem in de gemeenteraad bekrachtigd ook”, aldus het gemeenteraadslid namens Gemeentebelangen Beverwijk.

“Het zijn 21 appartementen geworden. Dus staat het pand er met deze omvang gewoon illegaal. Het college heeft verzuimd een raadsbesluit uit te voeren; dat kan gewoon echt niet.”

Motie van wantrouwen
De eerste bewoner is al bezig om het interieur vorm te geven. Komen de acties dus niet veel te laat? “De raad had eerder in actie moeten komen. Maar als je een unaniem besluit neemt, verwacht je wel dat dat ook wordt uitgevoerd”, blikt Backer terug.

Er zijn volgens het raadslid nu drie scenario’s denkbaar. Slopen, bedekken met de mantel der liefde, of een motie van wantrouwen naar het college. Backer wil de komende dagen bekijken of hij met zijn fractie een extra raadsvergadering gaat aanvragen.

Eindelijk
Wim Hamers die naast de nieuwbouw woont, strijdt al meer dan 10 jaar tegen de komst van nieuwbouw. Eindelijk voelt hij steun. “Er waren wel mensen die hoofschuddend voorbij liepen en zich afvroegen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar dit doet me goed. En beter nog, het dorp reageert ook goed. En dat is van belang voor nieuwe ontwikkelingen.”

De gemeente Beverwijk zou gisteren na herhaaldelijke verzoeken met een reactie komen, maar heeft dat niet gedaan.

Kijk HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met Co Backer en Wil Hamers.

Reacties