Wordt Beverwijk proefgemeente legale wietteelt?

Foto: Pixabay

D66-fractievoorzitter Brigitte van den Berg ziet graag dat Beverwijk zich aanmeldt als proefgemeente voor het legaal telen van wiet.

De voorzitster van de grootste coalitiepartij deed deze suggestie tijdens de bespreking van de begroting voor 2018, afgelopen donderdag, 19 oktober. De rest van de gemeenteraad toonde zich nauwelijks enthousiast over haar voorstel, terwijl de VVD en Democraten Beverwijk uitgesproken TEGEN waren.

Zaak van de Raad
Burgemeester Martijn Smit is van mening dat gemeentelijke wietteelt een zaak is van de raad, en sprak zich niet over het plan uit.

Landelijke proef
De voorzet van Van den Berg is gebaseerd op de proef die het aankomende kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wil doen, waarbij in een beperkt aantal gemeenten legaal geteelde wiet gaat verspreiden.

Uit de proef zou moeten blijken of de criminaliteit afneemt dankzij legale teelt en of de legaal gekweekte wiet ook minder schadelijke stoffen bevat dan de illegaal geteelde.

Het experiment moet in enkele grote en middelgrote plaatsen de complete keten van teelt tot verkoop in de coffeeshops reguleren. Gemeenten kunnen zichzelf aanmelden. In totaal komen straks zes tot tien plaatsen in aanmerking. Of ook Beverwijk bij die gemeenten gaat horen… de toekomst zal ’t leren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen