Alpe D’HuZes: Team T.E.S.S.A. van vrijwillige brandweer Beverwijk trotseert iconische Alpenreus

Alpe d’Huez  / Beverwijk – Het was donderdag 1 juni voor de 16e keer dat de iconische Alpenreus Alpe d’Huez het podium vormde voor de massale beklimming, lopend of per fiets, door duizenden sportievelingen, met als doel om daarmee zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen voor de kankerbestrijding.

Het is een missie die al jarenlang een gegarandeerd succes is en waarmee in al die voorgaande edities in totaal al ruim 191 miljoen euro is opgehaald. De deelnemers hebben dan ook een duidelijke dubbele missie: natuurlijk het sportieve element, het trotseren van die 21 bochten over een afstand van 13,2 kilometer en met een gemiddeld hellingspercentage van bijna 8 procent, maar financiële impuls voor de kankerbestrijding, een ziekte waar ongeveer iedereen, direct of indirect mee te maken heeft gehad. Iedere deelnemers heeft dan ook een eigen verhaal.

Dat was deze 16e editie niet anders. En dat gold ook voor Team T.E.S.S.A, dat dit jaar voor de tweede keer meedeed. Behalve deelnemen aan het evenement had ook Team T.E.S.S.A. een aantal extra sponsoracties had gedaan om geld voor de kankerbestrijding binnen te krijgen. En met succes, want aan de finish kon tevreden worden teruggekeken op een mooie sportieve prestatie en een opbrengst van bijna twintigduizend euro (exact € 19.656,-)

De totale opbrengst van Alpe D’HuZes kwam dit jaar uit op €17.022.738

IJmond Nieuws maakte bijgaande reportage:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen