Bekersprookje DEM ruw verstoord door Excelsior Maassluis… maar de sfeer leed er niet onder

BEVERWIJK – Voor DEM is afgelopen dinsdagavond de 2e ronde van de KNVB-beker het eindstation geworden van het bekeravontuur. Nadat de Beverwijkers vorige maand Hoogeveen nog met 3-1 naar huis stuurde, bleken de amateurs van Excelsior Maassluis op Sportpark Adrichem toch een maatje te groot.

Dat Maassluis een niet te onderschatten ploeg is dat bleek al toen in de 1e speelronde van de beker Volendam opzij werd gezet. Toch hadden ze er bij DEM in Beverwijk vertrouwen in dat ze donderdag weer in de schaal zouden zitten voor de loting voor de 3e ronde, om dan het liefst een ‘grote’ ploeg te treffen. Het mocht niet zo zijn.

Ondanks een optimale sfeer met een fraaie lichtshow als opmaat, en ondanks het feit dat het team van trainer Ron Bouwman in de eerste helft het betere van het spel had, was het in de 67e minuut Giovanni da Fonseca die de 0-1 voor Excelsior Maassluis binnentikte.

In het resterende kwart van de wedstrijd bleek DEM niet in staat om alsnog de gelijkmaker te scoren, waardoorhet bekertoernooi voor de Beverwijkers een beetje kleurloos eindigde in de 2e ronde.

Voor de wedstrijd was IJmond Nieuws aanwezig op Sportpark Adrichem. Zij maakten bijgaande sfeerimpressie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen