Expositie Corien Beentjes en Marcel Rubens in Kop van WaZ

Urbexfotografie van Corien Beentjes
Urbexfotografie van Corien Beentjes
Foto: Corien Beentjes

WIJK AAN ZEE – Op zaterdag 10 februari wordt in de Kop van WaZ in Wijk aan Zee de eerste expositie van 2024 geopend. De exposanten zijn Corien Beentjes en Marcel Ruben, twee talentvolle artiesten die niet eerder in onze ruimte hebben geëxposeerd.

De stijlvolle werken van Corien Beentjes, een fotografe geboren in Beverwijk en nu wonende in Wijk aan Zee, is voor sommigen waarschijnlijk niet onbekend aangezien haar werk in de wachtkamer bij de huisartsenpost in WaZ heeft gehangen. Haar kunstvorm valt onder de noemer Urbexfotografie, hetgeen inhoudt het fotograferen van verlaten gebouwen die door de natuur zijn overgenomen. Hierdoor ontstaat er een vloeiende eenheid van wat eens was met wat er momenteel gaande is. Deze momentopnames geeft een heel andere en vaak ook onverwachte wending aan wat eens een statisch gebouw is geweest.

De stillevens van Marcel Ruben ademen rust uit en vormen een perfecte omgeving om op adem te komen. Vergis je echter niet: stil is niet identiek aan levenloos. Ruben werkt veel met licht om een bepaald object te benadrukken alsook het contrast te verhogen. Deze schilder heeft zichzelf door de jaren heen bepaalde technieken aangeleerd, eigen gemaakt en verfijnd, wat te zien is aan de details en het stilisme van zijn schilderijen. Zelf geeft hij aan, dat zijn werk bedoeld is om mensen te inspireren en te vermaken. Daarover bestaat geen twijfel, gezien de manier waarop zijn stillevens de kijkers naar binnen trekken.

De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 10 februari vanaf 5 uur in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.

Benieuwd naar de kunstenaars? Ga naar www.cocogoesurbex.nl voor Corien Beentjes en www.marcelruben.com voor Marcel Ruben.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen