Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Nova College verlengen samenwerking

Foto: Nova College

KENNEMERLAND – Nova College werkt sinds 2018 samen met de bibliotheken in haar regio om de leesvaardigheid en het plezier in lezen van studenten te bevorderen. Vrijdag ondertekenden Annemieke van Ede, directeur campus Haarlem, en Roxane van den Acker, directeur Bibliotheek Zuid-Kennemerland, in aanwezigheid van wethouder Bas van Leeuwen de verlenging van de samenwerking t/m schooljaar 2026-2027.

De ondertekening vond plaats in de toepasselijke setting van een sessie ‘Vrij lezen in de les’ bij studenten Apothekersassistent in het Care gebouw.

Een goede leesvaardigheid is nodig om studieteksten te kunnen lezen, om studiesucces te behalen en je te kunnen redden in de maatschappij. Landelijk is er veel aandacht voor leesbevordering in het onderwijs. Het Nova College wil met Nova Leest studenten stimuleren meer te lezen. Daarvoor werkt Nova College aan het opbouwen van een boekencollectie in de Studiepunten en het organiseren van leesbevorderende activiteiten in de opleidingen. Dit doet Nova College samen met de bibliotheken in de regio en de taalcoaches van de vestigingen/domeinen.

De boeken voor de boekentips worden zorgvuldig uitgezocht door de drie samenwerkende bibliotheken: Bibliotheek IJmond Noord, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer (C.) en sinds november 2023 ook Bibliotheek Amstelland. Hierbij letten zij op niveau, actualiteit en opleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen