Sporten kan íedereen! (3) Zo blijkt uit het verhaal van Kevin Jansen

Foto: D.E.M.

Bij AV DEM wordt er wekelijks hard gewerkt door jong en oud. D.E.M. staat voor ‘Door Eendracht Macht’. Het begrip ‘Macht’ betekent hier dat je je machtig voelt, alles aan kunt, je goed en gezond voelt en plezier hebt.

Het begrip ‘Eendracht’ slaat op de samenwerking van alle leden en vrijwilligers, die via deelbeleidsgebieden allemaal zijn vertegenwoordigd in het Algemeen Bestuur. Waardoor de vereniging als één gezicht naar buiten kan treden om de gezamenlijk overeengekomen doelstellingen te realiseren.

G-atletiek
Zo werd er een aantal jaar geleden de G-atletiek groep gerealiseerd. De zeer enthousiaste trainster Tracy Andringa, trainde al langere tijd verschillende loopgroepen van de jeugd. Door haar werk bij de Hartekamp kwam ze met het idee om de cliënten mee te nemen naar de Atletiekbaan en een g-sportgroep te starten.AV DEM heeft een groeiende groep met jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke, lichamelijke of gedragsmatige beperking. De groep is mannen en vrouwen gemengd en gevarieerd in leeftijd namelijk tussen 13 jaar-61 jaar. Ze trainen lekker samen en iedereen heeft er zichtbaar plezier in! Er wordt getraind op speerwerpen, hoogspringen, horden,  verspringen, sprint, kogelstoten en de lange afstand. Ieder op zijn eigen niveau.

De deelnemers doen ook wedstrijden
Hier Kevin Jansen tijdens een wedstrijd bij AV Zaanland.  Kevin wilde een sport uitoefenen en dit werd atletiek. “Ondanks dat het een gemengd team is, zijn we wel aan elkaar gewaagd.” Aldus Kevin. “We kunnen elkaar helpen en motiveren.” “ We zijn niet groot maar wel gezellig.” Kevin gaat er graag heen. Het is een ontmoetingsplek, maar ook een uitje. Regelmatig hebben we wedstrijden, zoals laatst in Zaandam bij AV Zaanland! Gelukkig hebben we bijna altijd prijs! Dat maken de wedstrijden naast de gezelligheid erg leuk!

Kevin is dol op eten en ja als hij dan niet beweegt gaat dat niet goed. “Daarom fiets ik elke dag naar de dagbesteding van de Hartekamp. Ook doe ik zo nu en dan aan stijldansen.” Door verschillende sporten te doen per week, kan ik lekker blijven eten en toch ook gezond blijven. Meerdere keren matig intensief trainen per week houdt je namelijk gezond en fit.

De moeder van Kevin, Monique Jansen, is super trots op de atletiek juf Tracy. Zij heeft ervoor gezorgd dat Kevin lekker actief bezig kan zijn en kan doen wat hij leuk vindt!

Ontwikkelingen
Sprinten uit startblokken was zeer spannend in het begin, maar nu zij dit vaker gedaan hebben zijn de atleten fan van startblokken en zelfs van startpistolen.  Margriet Schoorl en Alex Bakker zijn vaak te vinden bij de start van een langeafstandswedstrijd. Ze lopen standaard de Corus-cross in Wijk aan Zee en de 7km van de Marquetteloop in Heemskerk.  De groep doet mee aan een baanseizoen-competitie en hebben gemiddeld 5 wedstrijden per jaar. Iedereen strijdt voor een medaille en er wordt zelfs bij elke wedstrijd een aanmoedigingsbeker uitgereikt.

Geïnteresseerd om een keer mee te doen met een training? Voor meer informatie: Tracy Andringa (hoofd trainster) [email protected]

'

Reacties

article
36602
Sporten kan íedereen! (3) Zo blijkt uit het verhaal van Kevin Jansen
Bij AV DEM wordt er wekelijks hard gewerkt door jong en oud. D.E.M. staat voor
https://beverwijk.nieuws.nl/sport-en-gezondheid/20171017/sporten-iedereen-3-zo-blijkt-verhaal-kevin-jansen/
2017-10-17T09:34:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2017/10/17092813/117-dc03df04d0.jpg
aangepast sporten
Sport en Gezondheid