Politie Beverwijk nog steeds op zoek naar straatrovers

Foto: Wim Meijer Fotografie

De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen van een straatroof die zondagavond 12 maart jl. plaatsvond op de Koos Speenhofflaan in Beverwijk

Rond rond 21.10 uur kwamen die avond drie donker geklede mannen op de 71-jarige Beverwijker af toen hij over straat liep. Zij bedreigden de bejaarde man en dwongen hem zijn kostbaarheden en o.a. zijn smartphone af te geven.  Een vierde (jonge) man stond hierbij op de uitkijk. Na de straatroof vluchtte het viertal weg met de buit, onder de poorten van de huizen aan de Laan van Broekpolder door.

De Beverwijker raakte lichamelijk niet gewond, maar de straatroof met bedreiging heeft natuurlijk wel de nodige impact gehad op de man.

Buurtonderzoek
De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en tactisch en technisch onderzoek verricht. De smartphone van de man werd diezelfde avond door de politie teruggevonden. Ook  werd gekeken naar camerabeelden in de Broekpolder. Omdat er meerdere mensen op zondagavond 12 maart in de omgeving moeten zijn geweest, is de politie nog op zoek naar getuigen die zich nog niet gemeld hebben, maar mogelijk wel informatie hebben.

Van de daders is het volgende signalement bekend:

  • donker geklede mannen
  • normaal postuur
  • spraken accentloos Nederlands
  • ongeveer 1.80 – 1.85 lang.

Getuigenoproep
De politie vraagt een ieder die iets verdachts heeft gezien op zondagavond 12 maart tussen 20.30 en 21.45 uur dit te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 (graag onder vermelding van zaaknummer 2017051484)

Reacties