Peer Pressure wint derde voorronde Rob Acda Award 2016/2017

Foto: RAA

Afgelopen vrijdag 6 januari vond de derde voorronde plaats van de Rob Acda Award in de Kleine Zaal van Patronaat Haarlem. Peer Pressure wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de derde finaleplek in de wacht.

Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2017. “Peer Pressure brengt een funky einde aan de avond. Goede grooves en hooks, en de frontman is een toffe Peer”, aldus de jury.

Hierdoor kwamen Instrumental Disorder, RechtDoorZee, Renée Spijker, Seven Steps of Denial en The Mafficks samen in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen. Singer-songwriter Renée Spijker ging er met die eer vandoor. Naast een jurywinnaar en de runner-up kwam Seven Steps of Denial uit de bus als publiekswinnaar. De metalband maakt hierdoor extra kans om de finale te bereiken.

De jury bestond deze editie uit Timo Sipkema (Patronaat / Bevrijdingspop), Maarten Claus (Parksessies / Patro University), Wouter Groenhart (oud-winnaar / Rubbermade), Joshua Baumgarten (Irrational Library) en Martijn Mannak (Full Spectrum). Jelte van Boheemen heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award deze voorronde vastgelegd. Zijn zes beste foto’s zijn vanaf 21 januari te zien op locatie van Café Lokaal.

De vierde voorronde vindt plaats op vrijdag 3 februari in de kleine zaal van Patronaat. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl en meer informatie is te vinden op www.robacdaaward.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen