Martijn Smit donderdag 18 mei geïnstalleerd als burgemeester van Beverwijk

Foto: Gemeente Beverwijk - FB

Donderdagavond 18 mei wordt, gedurende een buitengewone openbare raadsvergadering in het Stadhuis, Martijn Smit geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Beverwijk.

Martijn Smit was sinds maart 2010 burgemeester van Wijdemeren. Hieraan voorafgaand was hij vijf jaar lang burgemeester van Zeevang en eerder gemeenteraadslid en wethouder in Edam-Volendam.

Freek Ossel ‘tussenpaus’
Met de installatie van Martijn Smit komt een einde aan het waarnemerschap van Freek Ossel. Hij beklede het ambt van ‘waarnemend burgemeester’ sinds september 2014, toen burgemeester Han van Leeuwen zich om gezondheidsredenen moest terugtrekken.

Toen aan Han van Leeuwen (op diens eigen verzoek) per 1 januari 2017 eerzaam ontslag werd toegekend begon de zoektocht naar een nieuwe burgervader voor Beverwijk, die uiteindelijk leidde tot de keuze voor PvdA’er Martijn Smit.

Receptie voor alle ‘Wijkers’
Na de buitengewone raadsvergadering, gedurende welke Martijn Smit officieel wordt geïnstalleerd als burgemeester,  is er in het Stadhuis een openbare receptie waarbij de inwoners van Beverwijk de gelegenheid hebben om hun nieuwe burgemeester te feliciteren en nader kennis met hem te maken. De receptie duurt van 20.30 tot 22.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

In verband met deze feestelijkheden zijn de publieksbalies deze week niet op donderdagavond maar op woensdagavond geopend. Klik voor afwijkende openingstijden van het Stadhuis op: http://bit.ly/2qJkaEa

Reacties