Breestraat kan ook in de toekomst z’n water kwijt

Foto: Gemeente Beverwijk - FB

Op dit moment wordt er hard gewekt aan een groot hemelwaterriool onder de Breestraat. Daarmee moeten toestanden zoals in 2014, toen veel straten in het centrum onder water liepen, worden voorkomen.

(bron: Gemeente Beverwijk – FB)

We herinneren ons nog allemaal de extreme regenval in de zomer van 2014 toen veel straten in het centrum, ook de Breestraat, onder water liepen. Het verkeer kon geen kant op en in een aantal woningen en winkels kwam het water zelfs naar binnen.

Door de klimaatverandering worden vaker hevige buien voorspeld. Bij het ontwerp van de Breestraat zijn hiervoor een aantal maatregelen genomen:

  • het water loopt af naar het midden van de Breestraat
  • de fundering onder de rijbaan kan twee keer zoveel water opnemen
  • het water uit de fundering zakt in de bodem en wordt via een drain afgevoerd naar de vijver
  • extra kolken zijn direct aangesloten op deze drain
  • omdat de Breestraat bij het Stationsplein lager is dan bij de Beverhof, zijn de kolken tussen de Zeestraat en het Stationsplein allemaal aangesloten op een groot hemelwaterriool. Dat staat in directe verbinding met de Stationsvijver

Ook al kan dit ontwerp meer regenwater verwerken, bij extreem zware regen kan nog altijd water op straat komen te staan. Dat gebeurt dan op de rijbaan in de as van Breestraat waar het minder kwaad kan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen