Basisschoolleerlingen Wilgenroos planten fruitbomen in kader van Nationale Boomfeestdag

Foto: Gemeente Beverwijk

Op dinsdag 13 maart heeft wethouder Jaqueline Dorenbos samen met leerlingen van groep 6 van basisschool de Wilgenroos, fruitbomen geplant ter viering van de Nationale Boomfeestdag.

De fruitbomen zijn staan vlak bij de school in een groenstrook aan de Wilgenhoflaan. Ook hebben de leerlingen nog bloembollen in de grond gestopt. Hierdoor ziet de groenstrook onder de fruitbomen er straks gekleurd uit.

Er is gekozen voor fruitbomen, omdat deze niet alleen onze leefomgeving verfraaien, maar ook een belangrijke voedselbron zijn voor bijen.

Nationale Boomfeestdag 2018
De Boomfeestdag wordt georganiseerd door het Natuur Milieu en Educatie Centrum van de Omgevingsdienst IJmond en de gemeente Beverwijk. De Boomfeestdag is een landelijke initiatief en werd dit jaar voor de 62e keer georganiseerd. Jaarlijks doen ruim 115.000 kinderen mee en planten zij op die dag zo’n 200.000 bomen.

Maak het buiten beter
Het landelijke thema voor Boomfeestdag was dit jaar: ‘Maak het buiten beter’. Dit thema is gekozen met het oog op de huidige klimaatproblematiek. De aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van gemeentelijke klimaatdoelen.

Eigenlijk viel dit jaar de Landelijke Boomfeestdag op woensdag 14 maart. In verband met de staking in het basisonderwijs vierde Beverwijk Boomfeestdag een dag eerder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen