Sportieve wintersportdag leerlingen Heliomare in SnowPlanet

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren, vrijdag 16 februari, zijn de Heliolympics afgesloten met een uniek ski-evenement voor de leerlingen van Heliomare Onderwijs in SnowPlanet in Spaarnwoude.

Heliolympics
De Heliolympics is een meerdaags sportevenement voor mensen met een beperking georganiseerd door Heliomare in samenwerking met onder andere Stichting SportisLeven van Geert Schipper en KJ-Projects van Kees-Jan van der Klooster.Geert en Kees-Jan
Geert en Kees-Jan zijn beide paralympische topsporters die zich, buiten het zelf sporten, ook intensief bezighouden met het bieden van mogelijkheden aan mensen met een beperking om ook te sporten en, in het verlengde daarvan, te zien dat er ondanks een beperking volop mogelijkheden te zijn om te participeren in de maatschappij. Dit doen zij onder andere door het geven van sportclinics, zoals afgelopen maandag en vrijdag in SnowPlanet.

Geert Schipper van Stichting SportisLeven tijdens zijn skiclinic.

Ski of zitski
Was het maandag 12 februari een select team van volwassenen dat zich op de piste waagde, vrijdag was het echt een ‘drukke boel’ in de sneeuw. Vele tientallen leerlingen van Heliomare waagden zich, in de meeste gevallen voor de eerste keer, op de ski’s of op de zitski.

Begon het in het eerste uurtje, elkaar ondersteunend, met voorzichtige zijwaartse bewegingen  hellingopwaarts, tegen het einde van de ochtend gleden de meesten leerlingen al zelfstandig van de helling, al dan niet met de ski’s in de stand van de ‘pizzapunt’.Voor de zitskiërs was het wellicht helemaal een tripje buiten de comfortzone. Weliswaar één-op-één begeleid door een team van ervaren skidocenten, verwisselden zij hun rolstoel voor de zitski om vervolgens van de 170 meter lange piste te glijden. Het zal nog menig lesje kosten willen ze dat zelfstandig kunnen, maar de eerste drempel is genomen. En dat gebeurde met veel plezier, zoals mag blijken uit onderstaande uitgebreide fotoserie.

(klik op onderstaande foto’s voor een grotere -downloadbare- versie) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen