LET OP: ‘Openstaande factuur’ niet van Ziggo!

Foto:

De naam van Ziggo duikt op in een mail over een openstaande rekening. Niet het kabelbedrijf, maar internetfraudeurs hebben het misleidende bericht verstuurd. Er is hier dus sprake van identiteitsfraude.

Volgens de mail van ‘Ziggo’ staat er een rekening open van € 52,50. De ontvanger moet een 3V Voucher aanschaffen om het bedrag te betalen. De e-mail lijkt erg op mails die in augustus werden verstuurd uit naam van KPN en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Herkennen
Dit soort misleidende e-mails kunt u herkennen aan een algemene aanhef. Ook worden ze vaak verstuurd vanaf een vaag e-mailadres. Daarnaast zijn slecht taalgebruik en een dwingende toon ook kenmerken van een phishingmail. Zo wordt in deze mail zelfs gedreigd met een deurwaarder.

Verder kunt u de links in de mail controleren door met uw cursor op de link te staan, zonder erop te klikken. Bij de meeste programma’s, zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook, verschijnt het adres linksonder in beeld. U ziet dan dat het adres niets met Ziggo te maken heeft.

Advies
Betaal het bedrag niet!
Negeer dus de links in de mail en maak zeker geen geld over. Als u twijfelt over een factuur, neem dan contact op met het bedrijf via de contactgegevens op de officiële site.

Heeft u ook zo’n mail ontvangen? Stuur het bericht door naar [email protected] en gooi de mail daarna weg.

Bron. Fraudehelpdesk

Wil je voortaan alle actualiteiten en politie- en 112 berichten vanuit de IJmond op je tijdlijn? Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Voorbeeld:

ziggo-valse-mail-1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen