Buitenplaatsen Kennemerland 23 gastheren rijker

Foto: Goedheer Fotografie

Vrijdag 20 november hebben 23 medewerkers van buitenplaatsen en ondernemers de cursus ‘IVN Gastheer van de Buitenplaatsen in Kennemerland’ deze succesvol afgerond.

Gedurende deze cursus verwierven zij kennis over zowel de rijke historie van de buitenplaatsen en landgoederen, als van de diverse landschapsstijlen en de bijzondere natuur die er te vinden is.

Toeristische arrangementen
Opdracht aan de cursisten was om gezamenlijk een toeristisch arrangement te ontwikkelen Daarin werkten ze  samen met een viertal buitenplaatsen: Elswout, Duin- en Kruidberg, Beeckestijn en Marquette.

Van wandelroute tot ‘belevings-app’
Op vrijdag 20 november presenteerden zij op landgoed Marquette vol trots hun ideeën: variërend van prachtige wandel- en fietsroutes, meerdaagse historische arrangementen tot ‘belevings-apps’. In hun presentaties gingen de cursisten zelfs terug in de tijd en traden zij in de voetsporen van ‘Jacob Boreel’ of stonden ridders op wacht bij de poort van landgoed Marquette.

Na afloop namen 23 kersverse gastheren hun certificaat in ontvangst en mogen zij zich nu met trots ‘Gastheer van de buitenplaatsen in Kennemerland ’ noemen.

Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN)
De cursus ‘Gastheer van de Buitenplaatsen in Kennemerland’ werd verzorgd door het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid ) in nauwe samenwerking met de Provincie Noord-Holland en het programma Buitenplaatsen in Beeld, uitgevoerd door de Cultuurcompagnie .

IVN (Instituut voor Natuureducatie- en duurzaamheid) leidt al enkele jaren met succes ondernemers op tot ‘ambassadeur van het landschap’. In Noord-Holland zijn dat er al meer dan 120. De cursus IVN Gastheer van de buitenplaatsen in Kennemerland  werd gevolgd door medewerkers van een aantal hotels, campings, B&B, restaurants, organisatiebureaus en agro-toerisme uit Heemskerk, Heemstede, Haarlem, Zandvoort, Overveen en Bloemendaal.

Landgoed Beeckestijn, een van de vier samenwerkende buitenplaatsen  (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Landgoed Beeckestijn, een van de vier samenwerkende buitenplaatsen (Foto: Wim Meijer Fotografie)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen