Vanavond, donderdag 17 maart, vergadering Raadscommissie Beverwijk

Foto: Gemeente Beverwijk

Vanavond vergadert de raadscommissie van de Gemeente Beverwijk. Op de agenda staan onder meer de Cultuurvisie 2016-2019 en het onderhoud van de openbare ruimte in 2016 en de komende jaren. De vergadering in de raadzaal van het stadhuis begint om 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom om bij de raadsvergadering aanwezig te zijn. Bij onderwerpen die de raadscommissie bespreekt, kunt men ook inspreken. Het is mogelijk om een inspreektijd van vijf minuten aan te vragen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Cultuurvisie 2016-2019
In de Cultuurvisie komen thema’s aan de orde als een stevige culturele infrastructuur en meer samenwerking, culturele identiteit en cultureel klimaat, het koesteren van erfgoed en het ondersteunen en bevorderen van de deskundigheid van vrijwilligers. Deze thema’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met betrokken organisaties en inwoners. Wanneer de visie is vastgesteld, krijgen zij de ruimte om zelf invulling te geven aan kunst, cultuur en erfgoed in de gemeente. De visie is ook input voor een regionale beleidsvisie, op het niveau van de IJmond, waaraan vanaf dit jaar wordt gewerkt.

Onderhoud openbare ruimte
Het meerjarenprogramma voor het onderhoud van wegen, riolering en groen wordt elk jaar geactualiseerd, waarbij een vooruitblik van tien jaar wordt gegeven en de eerste drie jaar concreet worden benoemd. Het college vraagt de raad kennis te nemen van het programma en een voorbereidingskrediet van € 70.000,- beschikbaar te stellen voor de vervanging en reconstructie van de Spoorsingel tussen de Aagtendijk en de Graaf Florislaan.

De volledige agenda en de bijbehorende stukken zijn te raadplegen via de website: Gemeente Beverwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen