Wethouder Jaqueline Dorenbos geeft startschot voor 100-100-100!

Foto: HVC

Woensdagavond 23 maart bleek tijdens de startbijeenkomst in het Kennemer Theater dat het enthousiasme van de deelnemers groot is. Ze hebben er zin in! Zoals wethouder Jaqueline Dorenbos zei: “Minder restafval: We weten dat het moet, en we weten waaróm. Nu gaan we laten zien dat het kan!”

Hergebruiken
Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

Tips en tricks
Tijdens de startbijeenkomst konden de deelnemers hun vragen kwijt over de praktische kant van het afval scheiden en afval voorkomen en tekenden zij een intentieverklaring. Op een speciale website krijgen deelnemers toegang tot een forum om tips & tricks met elkaar te delen. “Zie het als een groep op Facebook,” stelt HVC-woordvoerder Annemiek Meijer. “Het wordt echt de sport om zo min mogelijk restafval over te houden.”

Vanaf 1 april start de uitdaging
Lukt het om in de gemeente Beverwijk met minstens 100 huishoudens, 100 dagen, 100% afval te scheiden en veel minder restafval over te houden? Van 1 april tot 9 juli 2016 gaan de deelnemers de uitdaging aan.

Meedoen kàn nog!
Ook meedoen met 100-100-100.nu? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan op www.100-100-100.nu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen