Team IJmondrunners van start met Roparun over ruim 500 kilometer

Foto: IJmondrunners

Gisteren, op zaterdag 14 mei is voor de 25e keer de Roparun van start gegaan, een massaal hardloopevenement over een afstand van 564 kilometer waarbij wordt gestart in 2 steden, Hamburg en Parijs, met aankomst op 2e Pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam.

IJmondrunners
Onder de ruim 350 deelnemende team ook het team van de IJmondrunners bestaande uit 8 lopers en even zoveel fietsers/begeleiders, fysiotherapeuten en chauffeurs, afkomstig uit de regio IJmond (IJmuiden, Velsen, Haarlem, Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan Zee)

Start met de fietsende begeleiders in Hamburg
Start van de lopers met de fietsende begeleiders gisteren in Hamburg

Meer dan alleen lopen
Behalve dat het een waanzinnige prestatie is om circa 40 uur non-stop in estavettevorm hard te lopen speelt er méér rond de Roparun.  Aan de Roparun is namelijk een uitgebreide sponsoractie gekoppeld waarvan de opbrengsten zijn voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten, ofwel het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Goede start
Weliswaar was gisteren de start van de Roparun in Hamburg, de IJmondrunners waren de laatste maanden al volop bezig met activiteiten om extra geld in te zamelen voor het goede doel met onder andere benefietdiners, een wijnproeverij, een strandloop in IJmuiden en zogenaamde Sh’Bam-sessies. Tot nu toe leverden al die acties een bedrag van bijna € 3000,- op. Overigens hoeft dat zeker niet het eindbedrag te zijn want het is nog steeds mogelijk om geld te doneren via de website van de Roparun: http://www.roparun.nl/steun-ons/doneren/?team=490726

De sfeer zit erin bij de IJmondrunners
De sfeer zit erin bij de IJmondrunners

Succes, en tot morgen in Rotterdam!
Op dit moment hebben de IJmondrunners nog een lange weg te gaan, maar de berichten op Facebook geven aan dat de goede stemming erin zit. Maar, natuurlijk, hoe langer onderweg, hoe zwaarder het wordt. We wensen de IJmondrunners het komende etmaal dan ook heel veel succes en sterkte. En, wie de sportievelingen op de eindstreep wil verwelkomen: jullie zijn morgen op de Coolsingel van harte welkom!

Je kunt de IJmondrunners ook volgen via hun Facebookpagina: Team213IJmondrunners

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen