Weidevogels broeden weer!

Foto: Dutchphoto (via Landschap Noord Holland)

De weidevogels maken zich weer op voor het broedseizoen. Boswachter Chris Rost van Landschap Noord-Holland geniet er volop van!

“In de Eilandspolder zijn de oudere paartjes grutto al weer samen. De jongere vogels doen hun best om een partner te krijgen.

Tijdens deze tocht is de kans groot dat je paartjes langs de waterkant ziet op zoek naar voedsel. Soms komen we zelfs zo dichtbij dat je met je telefoon mooie foto’s kan maken. Veldleeuweriken laten hun gezang hoog in de lucht horen. Sommige kievieten zitten al op hun nest. De kluten zijn op zoek naar een mooi plekje langs de waterkant om te gaan broeden. En de eerste bloemen staan al in bloei.

Deze vaartocht is met een kleinere boot die wij uit het Ilperveld hebben mogen lenen. Die heeft plaats voor maar 16 personen, dus wie het eerst komt…”

De rondvaart staat voor zondag 9 april van 10-12 uur op het programma. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl . Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen nabij Alkmaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen